• 1 z 12
 

Káva Etiopie Sidamo 1000g AKCE

 

Jižní Etiopie produkuje kávu mokrým procesem s ovocnou kyselostí a intenzivní vůní. Tyto kávy se pojmenovávají podle oblastí, kde byly vypěstovány, jako například Sidamo nebo Yirgacheffe.

AKCE Babí léto >>> Akční cena 1000g za 399 Kč (běžná cena 459 Kč)

399 Kč
Výrobce APe Pražírna a balírna
Stránky výrobce prazirna-kavy.cz
Kategorie Čerstvá káva
Záruka Dle data spotřeby
Zvolte variantu
Kód produktu 5022/100/ZRN2 Mletí: Zrnková - nemletá káva
Váha: 1000g
Skladem 399 Kč
   
Kód produktu 5022/100/VEL2 Mletí: Velmi jemně mletá – pro džezvu
Váha: 1000g
Skladem 399 Kč
   
Kód produktu 5022/100/JEM2 Mletí: Jemně mletá – na českého "turka"
Váha: 1000g
Skladem 399 Kč
   
Kód produktu 5022/100/ST4 Mletí: Středně-jemně mletá - pro pákové kávovary
Váha: 1000g
Skladem 399 Kč
   
Kód produktu 5022/100/ST5 Mletí: Středně mletá káva - pro většinu automatických kávovarů a překapávačů, pro moka konvičku
Váha: 1000g
Skladem 399 Kč
   
Kód produktu 5022/100/ST6 Mletí: Středně-hrubě mletá káva – pro dripper, chemex, aeropress či vacuum pot
Váha: 1000g
Skladem 399 Kč
   
Kód produktu 5022/100/HRU2 Mletí: Hrubě mletá káva - pro french press, cupping, cold brew apod.
Váha: 1000g
Skladem 399 Kč
   
 

AKCE Babí léto >>> Akční cena 1000g za 399 Kč (běžná cena 459 Kč)

Etiopie je matkou arabiky a divoké bobule stále pěstují kmeny vysoko v horách. Ve východní Etiopii rostou kávovníky ve výšce mezi 1500 a 2000 metry na malých rolnických pozemcích a farmách. Tyto kávy se mohou nazývat longberry Harrar (velké zrno), shortberry Harrar (menší zrno) nebo Mocha Harrar (zrno velikosti hrášku nebo poloviny zrna). Jsou pěstovány jednoduše, zpracovávány tradiční suchou metodou. Etiopský Harrar je charakteristický svými vinnými a borůvkovými podtóny, dobrým tělem a vysokou kyselostí. 

Východní Etiopie produkuje kávy mokrým procesem, zvané Ghimbi nebo Gimbi, která si zachovává vinné podtóny Harraru ale může být bohatší, více vyvážená a plnější s delším zakončením.

Jižní Etiopie produkuje kávu mokrým procesem s ovocnou kyselostí a intenzivní vůní. Tyto kávy se pojmenovávají podle oblastí, kde byly vypěstovány, jako například Sidamo nebo Yirgacheffe.  

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.