Popis
Země původu: Guatemala
Zpracování: Swiss Water Process
Odrůda: Bourbon, Catuaí, Caturra, Typica
Nadmořská výška: 1.320 - 1.600 m.n.m.
Sklizeň: Listopad - Duben
Stupeň pražení: Full city +
Švýcarský vodní proces se obejde bez organických činidel. Káva je vylouhována v horké vodě, čímž se vytvoří extrakt zelené kávy (GCE; green coffee extract) a dojde k prvnímu uvolnění kofeinu ze zrn. Následně je extrakt přefiltrován přes uhlíkový filtr, který pohltí kofein (adsorpcí na uhlíkový filtr) a celý výluh se poté vrací zpět do oběhu - kávová zrna se opět namočí a vymění svůj kofein za extrakty zelené kávy ve výluhu, vše díky chemicko-fyzikálnímu jevu zvanému osmóza. Celý tento proces se opakuje, dokud v kávě není 0,01% zbytkového kofeinu. Poté je káva usušena a připravena k pražení. Díky použití GCE si káva dokáže zachovat většinu svých chuťových vlastností.
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.