Popis
Země původu: Bolívie
Odrůda: Typica, Caturra
Zpracování: Prané/mokré
Nadmořská výška: 1.600 m n.m.
Region: La Paz, Pohoří Andy
Sklizeň: Květen - Srpen
Velikost zrna: 16
Bio certifikace: CZ BIO- 002
Stupeň pražení: Full city +
Káva z oblasti La Paz roste v národním parku Madidi cca 250 km severně od stejnojmenného hlavního města na hranici s Peru. Madidi je jedním z míst s největší biodiverzitou na světě. Kávové plantáže lze nalézt v oblasti kolem dvou vesnic San Fermin a Cocos Lanza.
Hlavní pěstitelské oblasti v Bolívii se nachází v blízkosti měst La Paz a Santa Cruz, dále pak v údolí řeky Beni a v oblasti poblíž města Chocobamba. Káva se zde pěstuje ve velkých nadmořských výškách a většina je jí zpracována mokrou metodou.
Pohoří And se táhne přes západní Bolívii a utvářejí tři hlavní geografické oblasti země: hornaté vysočiny a Altiplano na západě, semitropická Yunga a mírná údolí
východních horských svahů a tropické nížiny, které se táhnou přes severní a východní oblasti, známé jako El Oriente.
Účelem místních iniciativ je podporovat udržitelné živobytí, zlepšovat pracovní podmínky, přidělovat úvěry a podporovat zemědělské
postupy šetrné k životnímu prostředí, jako je biologická rozmanitost, při zachování produktivity. Obecně se místní kooperativy tvoří jako prostředek k budování vzájemné solidarity, sdílení znalostí a dovedností.