Popis
Všechna káva, která ze Sonory přichází, je zpracována medovou či suchou metodou, přičemž obě metody vyžadují více práce, než tradiční promytá metoda. Výhodou naopak může být širší variabilita práce s kávou a její chutí, už farmář může výslednou chuť kávy hodně ovlivnit, když ví, jak na to.
A v Sonoře to evidentně ví, káva, kterou vám právě nabízíme má plnou chuť, tóny kakaových bobů a sladkého ovoce. Nespornou výhodou medové metody zpracování kávy je i úspora vody, na každém kilogramu kávy to může být až šest litrů vody.
Kostarická Sonora je farma ve výšce 1200 m n. m. s rozlohou 100 hektarů. 55 z nich zabírají kávovníky, dalších 35 potom deštný prales, ve zbytku se pěstuje cukrová třtina. Kávovníky rostou obklopeny exotickými stromy, které jim nabízí ideální podmínky pro růst. To všechno na bohaté vulkanické půdě - zkrátka ideální místo pro pěstování kávy.
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.