Popis
Má příjemnou sladko-kyselou, výraznou, plnou chuť a jemné, kořeněné aroma.
První rostlinky kávovníku údajně dovezl na Kostariku v roce 1779 španělský cestovatel Navarro.
Kostarická káva roste předevšim v okolí hlavního města San José v regionech Tarrazu, Herediá, Tres Rios a Volcan Poas. Káva z této malé středoamerické země je známa svou vysokou kvalitou - většina exportované kávy je SHB (Strictly Hard Bean - “velmi tvrdého zrna”), drobní farmáři (kteří tvoří asi 85% produkce země) zde jejímu zpracování věnují zvláštní péči. O tom svědčí dvě zajímavá fakta - 1) V Kostarice se smí pěstovat pouze arabiky, které jsou zpracovávány převážně mokrým způsobem. 2) Země neexportuje nekvalitní kávu, ta se musí udat na domácím trhu.
Kostarika je jednou ze sedmi zemí Střední Ameriky, známá jako "americké Švýcarsko" díky svým rozsáhlým lesním porostům. Tato země je také proslulá absencí armády. Kávovníky byly poprvé na Kostariku přivezeny z Kuby v roce 1779 a v roce 1820 proběhl první export kávy. Kávovník je v dnešní době pěstován po celé Kostarice a tvoří čtvrtinu příjmů z veškerého exportu. Pěstování robusty je na Kostarice zákonem zakázané.
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.