Popis
Země původu: Kostarika
Region: Palmichal, Central Valley
Nadmořská výška: 1.450 m n.m.
Zpracování: Honey
Odrůda: Caturra, Catuai Rojo
Producent: Cerro Los Vindas
Stupeň pražení: Full city +
V roce 1967 se tři bratři Eduardo, Leonel a Gerardo Vindasovi rozhodli zakoupit jejich první kus území od farmáře krav, tam pokračovali v produkci mléka a sýru pro více než 1.500 rezidentů oblasti Palmichal.
O dva roky později v roce 1969 na úpatí strmých a zrádných pohoří Tacuotarí zasadili bratři Vindasové své první sazenice kávovníků. V té době o pěstování kávy na Tacuotarí ještě nikdo neuvažoval, natož aby ji uvedl do praxe.
Bratři Vindasovi, přesvědčeni o potenciálu vulkanické půdy zkombinované s vlivem tichomoří a relativně suchým klimatem, přišli na to že je skutečně ideálním místem pro pěstováni arabik.
V průběhu let pokračovali v pěstování odrůd Caturra a Catuaí a současně přitom pracovali na ochranně krystalických řek Tacuotarí a jejich svahů před odtokem vody a erozí.
Kávy Cerro Los Vindas jsou ručně sbírány v jejich největší zralosti a odborně sušeny pak projdou mlecí stanicí Palmichal. Rozvlákněním se odstraní zhruba 20 % ovocné dužiny a celých 80 % se nechá zaschnout na zrnu. Betonové postele se používají po dobu šesti dnů před konečným zpracováním v bubnové sušičce, aby byl proces dokončen co nejlépe. Po dvou měsících ležení v pergamenu, mleté za sucha, tříděné podle hmotnosti, hustoty, velikosti a barvy je kafe expedováno v pytlích Grainpro.
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.