Novinka
  • 1 z 8
 

Káva bez kofeinu Kolumbie Excelso EP - Mountain Water Process

 

 Water Process = dekofeinizace za použití vody.





*fotografie jsou pouze ilustrační, přesný název kávy a chuťový profil se mohou lišit

Dostupnost Zvolte variantu Skladem Skladem Skladem Skladem
Váha
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Mletí
129 Kč / ks 239 Kč / ks 419 Kč / ks 659 Kč / ks od 129 Kč
   
Značka APe Pražírna a balírna
Webová stránka značky prazirna-kavy.cz
Kategorie Čerstvá káva
Záruka Dle data spotřeby
 

Země původu: Kolumbie

Zpracování: Mountain Water Process

Odrůda: Caturra, Castillo, Colombia, Typica

Nadmořská výška: 1.350 - 1.600 m.n.m.

Sklizeň: Říjen -leden

Velikost zrna: 15 - 16 (Excelso)

Stupeň pražení: Full city +                                                                                                                              

 

Metoda Horské vody vznikla v 80. letech 20. století pomocí ledovcové vody z nejvyšší hory Mexika (Pico de Orizaba) pro proces dekofeinace. Závod byl otevřen v roce 1983 a byl prvním svého druhu v Latinské Americe a neustále inovuje, aby zdokonalil proces Mountain Water Process za účelem extrahování kofeinu při zachování chuti, aroma a stálé kvality.

Tento jedinečný a 100% přírodní proces probíhá před pražením, kdy jsou kávová zrna ještě zelená.

 

Mountain Water Process je patentován a je také organicky certifikován v souladu s předpisy OCIA, NOP a JAS. Má také certifikát Kosher.

 

Postup procesu:

1. Kávová zrna jsou jemně napařena, aby se kofein snadněji extrahoval.

2. Zrna jsou ponořena do roztavené ledové vody, která byla nasycena sloučeninami kávy, které jsou zodpovědné za chuť

3. Využitím principů osmózy se kofein ze zrn vyloučí, zatímco základní chuťové prvky zůstanou.

4. Kávová zrna se poté suší a analyzují, aby byla zajištěna vysoká kvalita a chuť produktu.

 

Kávová zrna se sklízejí z různých oblastí (zde zobrazeny s jejich hlavními městy).

Antioquia, Medellin (18 % celkové produkce)
Tolima, Ibague
Caldas, Manizales (29 % celkové produkce)
Valle del Cauca, Cali (13 % celkové produkce)
Huila, Neiva (5 % celkové produkce)
Cauca, Popayan (4 % celkové produkce)
Santander, Bucaramanga

 

 

Podobné produkty

     
  • baklicek 18 kav 1659 amerika 1000g Kód: 4359/100
    Balíček káv Jižní a Střední Amerika 13 x 1000g
    Skladem

    100% arabiky

    Jižní Amerika, to je kávová klasika - brazilský Santos, Kostarika, Peru. Jemné, zemité, nekyselé kávy vhodné na všechny způsoby přípravy. V balíčku najdete i Mexiko, Kolumbii, Bolívii a další.

    8 487 Kč (–15 %)
    od 7 213 Kč
    Značka: APe Pražírna a balírna Záruka: Dle data spotřeby
  • baklicek kav 15 250 amerika Kód: 4353/250
    Balíček káv Jižní a Střední Amerika 13 x 250g
    Skladem

    100% arabiky

    Jižní Amerika, to je kávová klasika - brazilský Santos, Kostarika, Peru. Jemné, zemité, nekyselé kávy vhodné na všechny způsoby přípravy. V balíčku najdete i Mexiko, Kolumbii, Bolívii a další.

    2 997 Kč (–10 %)
    od 2 697 Kč
    Značka: APe Pražírna a balírna Záruka: Dle data spotřeby
  • india robusta monsooned1336 500g Kód: 358/501
    Káva Robusta Indie Monsooned AA
    Skladem

     

     

    100% robusta

    Nově vám přinášíme indickou robustu, která prošla procesem "monzunování" a díky tomu je (na robustu) velmi jemné chuti. Potlačena je zde acidita i hořkost a káva je krásně vyvážená.





    *fotografie jsou pouze ilustrační, přesný název kávy a chuťový profil se mohou lišit


    od 229 Kč
    Značka: APe Pražírna a balírna Záruka: Dle data spotřeby
Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
H Avatar autora Způsob dekofeinizace 14.10.2018 20:03
Dobrý den, prosím Vás víte, jaký způsob dekofeinizace (zda chemický, či nikoliv) byl použit pro tuto kávu? Děkuji
Odpovědět
E Avatar autora 13.1.2020 08:09
Píšou water process - tak nečekám, že chemický. Káva je opravdu vynikající, osobně můžu doporučit.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
5
16x
4
2x
3
3x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: