Popis
Země původu: Guatemala
Region: Huehuetenango
Nadmořská výška: 1.350 - 2.000 m n.m.
Zpracování: prané/mokré
Odrůda: Bourbon, Catuai, Caturra, Typica
Producent: Las Amapolas
Stupeň pražení: Full city +
Název „Huehuetenango“ pochází z historického aztéckého jazyka nahuatl a v překladu znamená „místo předků“. Nadmořská výška v této oblasti dosahuje 300 až 3 850 metrů, což vytváří ideální mikroklimatické podmínky pro pěstování kávy. Tato káva se však pěstuje pouze na horských svazích ve výšce od 1 350 do 2 000 metrů, což ji řadí do třídy přísně tvrdých zrn (SHB).
Guatemala je v produkci kávy nejvýznamnější zemí ze šesti států Střední Ameriky. Pro pěstování kávovníku má zvlášť příznivé podmínky jak klimatické, tak půdní. Na světovém trhu je káva Guatemala vysoce ceněna.
Jedna z nejlepších káv na světě se pěstuje ve výšinách střední Guatemaly. Nejslavnější marketingové názvy jsou: Antigua, Cobán a Huehuetenango. Nejvyšší jakost guatemalské kávy najdeme pod označením SHB (Stricly Hard Bean) - pokud za tímto označením následuje ještě název oblasti (Antigua, Atitlan, Cobán a podobně), znamená to, že tato konkrétní káva byla schválena Guatemalskou kávovou asociací a odpovídá chuťovému profilu dané části země. Kávy které se chuťově odlišují, se označují pouze SHB.
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.