Popis
Země původu: Rwanda
Region: Huye Hills
Nadmořská výška: 1.710 - 1.850m n.m.
Zpracování: Honey
Odrůda: Bourbon
Producent: Kinazi Washing Station
Stupeň pražení: Full city +
V posledním desetiletí se Rwanda umístila v hlavních příčkách výběrových káv světové třídy – z dobrého důvodu. Mycí stanice ve většině kávových regionů investovaly do nové infrastruktury a nyní tam jsou k nalezení laboratoře pro kontrolu kvality. Jejich zaměření na zvýšenou kvalitu a ideální podmínky pěstování vede k výjimečným kávám.
Tato káva z Kinazi Coffee Washing Station není výjimkou. Tuto, stejně jako mycí stanici Simbi, založil Abdul Rudahunga, který byl inspirován velkou vášní své babičky pro pěstování a pražení kávy. Stanice se nachází ve čtvrti Huye Hills v jižní provincii Rwandy a zahájila provoz již v roce 2016 a stejně jako Simbi byla oceněna v soutěžích Rwandského Cup of Excelence. V současnosti stanice slouží přibližně 750 drobným zemědělcům.
Tento lot Bourbonu je zpracován metodou Honey. Během sezóny sklizně, která trvá od března do června, jsou ručně sbírány a přiváženy na stanici. Tam se zbaví dužiny a poté se posílají sušit. Během fáze sušení se třešně pravidelně přemisťují, aby se usušily rovnoměrně, a jsou pečlivě sledovány, dokud nedosáhnou optimální úrovně vlhkosti.
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.