Blog o kávě

Pražení kávy

V dnešním článku si povíme něco málo o procesu, který vám ze zelených škrobových zrnek vytvoří pochutinu potřebnou pro přípravu našeho oblíbeného nápoje – kávy. Pokud byste si chtěli připravit nápoj z nenapražených zrnek, výsledek by byl podobný spíše hrachové polévce s energizujícím účinkem, protože zrna v syrovém stavu svou chutí připomínají trávu nebo syrové luštěniny a obdobně i voní. Proto je nezbytné, aby zrna prošla procesem pražení. Kdy došlo k prvnímu napražení je předmětem legend – n...

Jednodruhová arabika vs. směs - Jak si vybrat?

    Hodí se na espresso víc jednodruhová káva nebo spíš směs několika druhů? I tuhle otázku dostávám často. A odpověď je úplně jednoduchá - záleží na tom, co chutná právě vám. :) Chcete-li, aby každé vaše espresso bylo jedinečné, zkuste jednodruhovou arabiku, snadno rozlišíte chutě různých káv. Žádná nebude stejná - výrazně ovocná káva z Etiopie a třeba jemná a čokoládově zemitá káva z Indonésie jsou jako noc a den, tak moc jsou rozdílné. Pro plnější espresso jaké znáte z kaváren, ...

Stránka 1 z 1 - 2 položek celkem