Světle pražená káva
Chuťový profil kávy výrazně ovlivňuje mimo jiné také způsob pražení. Dva nejzákladnější faktory, které u chuti vnímáme, je hořkost a kyselost. Čím tmavěji je káva napražená, tím více je potlačena acidita a hořkost je výraznější.
U světleji pražené kávy je specifické květinové a ovocné aroma, karamelové tóny, a také výraznější acidita. Káva si také zachovává širší paletu původních chuťových vlastností.
Takto praženou kávu ocení hlavně milovníci alternativních způsob přípravy, jako je filtrovaná káva. A je už na vás, zda používáte dripper, aeropress, chemex či některou z dalších alternativních způsobů.
Nejprodávanější
-
Káva na filtr Etiopie Yirgacheffe Mamo Kacha Grade 2 – Sklademod 99 Kč
Nápoj z těchto zrn má střední tělo s minimální aciditou. V...
-
Káva Indie Monsooned Malabar – Sklademod 119 Kč
100% arabika V šálku je Monsooned Malabar spíše jemnějšího charakteru....
-
Káva na filtr Malawi Pamwamba AA+ RFA – Sklademod 109 Kč
Chuť kávy je jemná, s lehčím tělem a velmi příjemnou,...
Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem
Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem