Světle pražená káva
Chuťový profil kávy výrazně ovlivňuje mimo jiné také způsob pražení. Dva nejzákladnější faktory, které u chuti vnímáme, je hořkost a kyselost. Čím tmavěji je káva napražená, tím více je potlačena acidita a hořkost je výraznější.
U světleji pražené kávy je specifické květinové a ovocné aroma, karamelové tóny, a také výraznější acidita. Káva si také zachovává širší paletu původních chuťových vlastností.
Takto praženou kávu ocení hlavně milovníci alternativních způsob přípravy, jako je filtrovaná káva. A je už na vás, zda používáte dripper, aeropress, chemex či některou z dalších alternativních způsobů.
Nejprodávanější
-
Káva Indie Monsooned Malabar A – Sklademod 119 Kč
100% arabika V chuti této kávy můžete nalézt cedr, vanilku a mandle....
-
Káva na filtr Etiopie Yirgacheffe Natural Grade 3 – Sklademod 119 Kč
100% arabika V chuti této kávy můžete nalézt bílé hrozny, šípek a...
-
Káva na filtr Malawi Pamwamba AA+ RFA – Sklademod 119 Kč
100% arabika V chuti této kávy můžete nalézt lískové ořechy,...
Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem
Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem