Světle pražená káva
Chuťový profil kávy výrazně ovlivňuje mimo jiné také způsob pražení. Dva nejzákladnější faktory, které u chuti vnímáme, je hořkost a kyselost. Čím tmavěji je káva napražená, tím více je potlačena acidita a hořkost je výraznější.
U světleji pražené kávy je specifické květinové a ovocné aroma, karamelové tóny, a také výraznější acidita. Káva si také zachovává širší paletu původních chuťových vlastností.
Takto praženou kávu ocení hlavně milovníci alternativních způsob přípravy, jako je filtrovaná káva. A je už na vás, zda používáte dripper, aeropress, chemex či některou z dalších alternativních způsobů.
Nejprodávanější
-
Káva na filtr Etiopie Yirgacheffe Natural Grade 3 – Sklademod 119 Kč
Chuťový profil: Šípek, bílé hrozny, arašídy ...
-
Káva Indie Monsooned Malabar – Sklademod 119 Kč
100% arabika V šálku je Monsooned Malabar spíše jemnějšího charakteru....
-
Káva na filtr Kongo Kawa Kabuya – Sklademod 119 Kč
100% arabica Oblast pěstování kávy se rozprostírá podél Edwardova...
-
Káva na filtr Malawi Pamwamba AA+ RFA – Sklademod 119 Kč
Chuť kávy je jemná, s lehčím tělem a velmi příjemnou,...
Stránka 1 z 1 - 4 položek celkem
Stránka 1 z 1 - 4 položek celkem