Popis
Země původu: Indie
Region: Coorg, Karnataka
Nadmořská výška: 800 - 1.100 m n.m.
Zpracování: Prané/mokré
Odrůda: Robusta canephora, Peradenya
Producent: Teakwood Estate
Stupeň pražení: Full city +
Káva typu robusta je vyhledávána pro svůj vyšší obsah kofeinu, který může být v porovnání s některou arabikou i dvojnásobný. Využívá se také pro míchání espresso směsí, ve kterých dodává žádanou "sílu" a navíc velmi pozitivně ovlivní cremu na Vašem šálku espressa.
Robusty je na trhu mnoho druhů - od opravdového odpadu až po robusty, které se mohou kvalitou směle rovnat arabikám. My Vám nabízíme jednu z nejlepších jakostí - indickou pranou robustu Parchment. V šálku opravdu velmi výrazná, hořká, přesto čistá kávová chuť, kyselost ani zemité tóny zde téměř nejdou najít.
Tato robusta je Washed neboli "praná" - zrníčka jsou zpracována mokrou metodou, a díky tomu má káva jasnou, čistou, výraznou chuť.
Zkratka PB, znamená “Peaberry”. To značí, že se v kávové třešni urodilo pouze jedno zrno (obvykle se urodí dvě zrna) a to je tím pádem kulatější a tímto zakulaceným tvarem připomíná perlu. Dalo by se říci, že Peaberry káva je v podstatě defekt. Můžete se však setkat s tím, že některé zpracovatelské závody tato drobná zrna třídí a poté prodávají za prémiovou cenu.
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.