Popis
Země původu: Indie
Zpracování: Suché
Odrůda: Robusta canephora
Nadmořská výška: 500 - 1.000 m n.m.
Stupeň pražení: Full city +
Káva typu robusta je vyhledávána pro svůj vyšší obsah kofeinu, který může být v porovnání s některou arabikou i dvojnásobný. Využívá se také pro míchání espresso směsí, ve kterých dodává žádanou "sílu" a navíc velmi pozitivně ovlivní cremu na Vašem šálku espressa.
Robusty je na trhu mnoho druhů - od málo kvalitních až po robusty, které se mohou kvalitou směle rovnat arabikám. Kávu Cherry u nás v pražírně se používá do espresso směsí, ale pokud máte rádi silnou, výraznou kávu tak Vás nezklame ani při přípravě jednodruhové kávy. Hledáte-li opravdu silnou a přitom dobrou kávu, zkuste 100% robustu India Cherry.
Indie je jednou ze stále se rozvíjejících ekonomik, a také jedna ze zemí s nejpočetnějším obyvatelstvem a velkou přírodní biodiverzitou. Káva je jednou z mnoha pěstovaných plodin a z celkové plochy světových kávovníků tvoří jen asi 2,3 %. Arabika sem byla přivezena z Jemenu v roce 1610 muslimským poutníkem Bababudanem Sahibem. Robusta byla importována o 300 let později z indonéského ostrova Jáva.
Po Indii je roztroušeno několik pěstebních oblastí. Největším producentem je stát Karnataka na jihozápadě země, který má na svědomí okolo 65 % celkové indické výroby kávy. Stát Kerala vyrábí 18 % a nachází se na jihu, kde sousedí s Karnatakou a Arabským mořem. Jihovýchodní Tamilnadu je na třetím místě států s největší produkcí s 15 % z celkového množství vyprodukované kávy.
Indie Cherry poskytuje veskrze čistý a uniformní šálek, vyvážené tělo se střední intenzitou. Aroma je intenzivní a připomíná opečený chléb, dřevo a koření. V chuti vám Cherry může nabídnout lehkou sladkost s podtóny dřeva a hřebíčku.
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.