Popis
Země původu: Salvador
Region: Sonsonate
Nadmořská výška: 1.200m n.m.
Zpracování: Mokré/prané
Odrůda: Pacas, Bourbon, Catimor
Producent: Cooperativa La Majada
Stupeň pražení: Full city +
V El Salvadoru je kolem 20 000 pěstitelů, kteří mají farmu do rozlohy 20 hektarů. Kávovníky nejčastěji pěstují ve stínu vyšších stromů a tvoří tak zázemí pro různé živočichy a ptactvo. Jedná se o velmi prospěšnou symbiózu, kdy stromy dávají kávovníkům stín a lepší podmínky pro růst a díky pěstování kávy nedochází k odlesňování krajiny. Při pěstování jiných plodin (například kukuřice) by stromy byly na obtíž.
Podobně jako v dalších státech Jižní a Střední Ameriky, také v Salvadoru v minulosti zuřila občanská válka - proto do Salvadoru neproniklo tolik moderních (snadněji pěstovatelných) odrůd kávovníku a stále zde najdeme ve velké míře původní arabiky typu bourbon.
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.