Popis
Země původu: Salvador
Region: Apaneca Llamatepec Mountain Range
Nadmořská výška: 1.400 - 1.500 m
Zpracování: Suché/natural
Odrůda: Pacamara
Producent: Fernando Leto Escobar
Stupeň pražení: Full city +
Finca El Cerro je dědictvím 5 generací salvadorských výrobců kávy, kteří udržují tuto tradici již přes 150 let. Farma se nachází v pohoří Apaneca llamatepec a má ideální nadmořskou výšku pro pěstování výběrové kávy (1.400-1.500 m n.m.). Ke speciálnímu mikroklimatu farmy napomáhá původní les, který pokrývá část pozemku. V roce 2016 se rodina rozhodla zpracovávat svou úrodu a nyní vlastní malou promývací stanici. Letos Fernando Leto Escobar, majitel farmy Finca El Cerro, pojmenoval naturální Pacamaru jménem Don Fernando Sr, jako vzdání úcty svému otci který vyrostl na této rodinné farmě.
Pacamara je hybrid vytvořený na konci roku 1950 v Salvadoru Institutem pro výzkum kávy (ISIC). Vznikl křížením odrůdy Pacas (salvadorská mutace Bourbonu) s Maragogype a dostal své jméno z prvních čtyř písmen každého ze svých rodičů.
Pamacara má velmi specifickou chuť. Čím výše se Pacamara pěstuje, tím kvalitnější jsou kávová zrna. V chuti se vyznačuje výrazným květinovým aroma, kořenitými tóny a středním tělem.
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.