Popis
Země původu: Keňa
Region: Mt. Kenya, Central Kenya
Nadmořská výška: 1.400 - 2.000 m n.m.
Zpracování: Prané/mokré
Odrůda: Typica, Bourbon, Kent, Ruiru II
Producent: Variace farmářů z regionu
Stupeň pražení: Full city+
Káva hraje významnou roli v Keňské ekonomice. Její úroda tvoří polovinu celkové zemědělské produkce a více jak čtvrtinu všech příjmů z vývozu. Kávovník sem byl introdukován z Etiopie na konci 19. století Kongregace Svatého Ducha. Později sem Misie Svatého Augustína přinesla z ostrovu Reunion odrůdu Bourbon a na začátku 20. století odrůdu Kent z Indie. Nejmladší odrůda, Ruiru II, se zde objevila v devadesátých letech a pomohla k až 60% snížení používání pesticidů díky své odolnosti vůči chorobám.
Hlavní území pěstování kávy sahá od úpatí Mt. Kenya na jihu země téměř až k hlavnímu městu Nairobi. Najdete zde ještě malý region na stráních hory Mt. Elgon, která se nalézá na hranici s Ugandou. Káva je pěstována ve velkých nadmořských výškách. Nejdůležitějšími oblastmi na západě jsou Kasii, Nyanza, Bungoma a Kakomanga, v oblasti Velké příkopové propadliny pak Nakuru, Trans Nzoia, Kericho a Kajiado.
Keňa je jednou ze zemí kávové produkce, která schopně implementovala výhody technologického pokroku do svého zemědělství, a ve spojení s kvalitní půdou a nadmořskou výškou dává vzniknout vynikající kávě.
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.