Popis
Země původu: Etiopie
Region: Yirgacheffe
Zpracování: Prané/mokré
Odrůda: Zděděné domorodé odrůdy
Nadmořská výška: 1.700 - 2.200 m n.m.
Producent: Sdružení Kerchanshe
Stupeň pražení: Full city +
Etiopie je matkou arabiky a divoké bobule stále pěstují kmeny vysoko v horách. Ve východní Etiopii rostou kávovníky ve výšce mezi 1500 a 2000 metry na malých rolnických pozemcích a farmách. Tyto kávy se mohou nazývat longberry Harrar (velké zrno), shortberry Harrar (menší zrno) nebo Mocha Harrar (zrno velikosti hrášku nebo poloviny zrna). Jsou pěstovány jednoduše, zpracovávány tradiční suchou metodou. Etiopský Harrar je charakteristický svými vinnými a borůvkovými podtóny, dobrým tělem a vysokou kyselostí.
Východní Etiopie produkuje kávy mokrým procesem, zvané Ghimbi, které si zachovávají vinné podtóny Harraru, ale může být bohatší, více vyvážená a plnější s delším zakončením.
Jižní Etiopie produkuje kávu mokrým procesem s ovocnou kyselostí a intenzivní vůní. Tyto kávy se pojmenovávají podle oblastí, kde byly vypěstovány, jako například Sidamo nebo Yirgacheffe.
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.