Popis
Země původu: Etiopie
Region: Yirgacheffe
Nadmořská výška: 1.700 - 2.200 m n.m.
Zpracování: Promyté/mokré
Odrůda: Zděděné domorodé odrůdy
Producent: Variace farmářů z regionu
Stupeň pražení: Full city +
Etiopie je matkou arabiky a divoké bobule stále pěstují kmeny vysoko v horách. Ve východní Etiopii rostou kávovníky ve výšce mezi 1500 a 2000 metry na malých rolnických pozemcích a farmách. Tyto kávy se mohou nazývat longberry Harrar (velké zrno), shortberry Harrar (menší zrno) nebo Mocha Harrar (zrno velikosti hrášku nebo poloviny zrna). Jsou pěstovány jednoduše, zpracovávány tradiční suchou metodou. Etiopský Harrar je charakteristický svými vinnými a borůvkovými podtóny, dobrým tělem a vysokou kyselostí.
Etiopie má čtyři hlavní kávové oblasti: Yirgacheffe, Harar, Sidamo a Guji. Nejznámější oblasti jsou Yirgacheffe a Sidamo.
Všechny kávovníky jsou obhospodařovány ručně, bez použití chemických hnojiv, pesticidů a herbicidů