• 1 z 7
 

Káva Robusta India Monsooned AA

15 hodnocení
 

Nově Vám přinášíme indickou robustu, která prošla procesem "monzunování" a díky tomu je (na robustu) velmi jemné chuti. Potlačena je zde acidita i hořkost a káva je krásně vyvážená.

od 193 Kč
Značka APe Pražírna a balírna
Webová stránka značky prazirna-kavy.cz
Kategorie Čerstvá káva
Záruka Dle data spotřeby
Zvolte variantu
Káva Robusta India Monsooned AA Kód produktu 358/500 Mletí: Zrnková - nemletá káva
Váha: 500g
Skladem (993 ks) 193 Kč
   
Káva Robusta India Monsooned AA Kód produktu 358/100 Mletí: Zrnková - nemletá káva
Váha: 1000g
Skladem (980 ks) 323 Kč
   
Káva Robusta India Monsooned AA Kód produktu 358/501 Mletí: Velmi jemně mletá – pro džezvu
Váha: 500g
Skladem (1000 ks) 193 Kč
   
Káva Robusta India Monsooned AA Kód produktu 358/507 Mletí: Velmi jemně mletá – pro džezvu
Váha: 1000g
Skladem (1000 ks) 323 Kč
   
Káva Robusta India Monsooned AA Kód produktu 358/502 Mletí: Jemně mletá – na českého "turka"
Váha: 500g
Skladem (999 ks) 193 Kč
   
Káva Robusta India Monsooned AA Kód produktu 358/508 Mletí: Jemně mletá – na českého "turka"
Váha: 1000g
Skladem (999 ks) 323 Kč
   
Káva Robusta India Monsooned AA Kód produktu 358/503 Mletí: Středně-jemně mletá - pro pákové kávovary
Váha: 500g
Skladem (1000 ks) 193 Kč
   
Káva Robusta India Monsooned AA Kód produktu 358/509 Mletí: Středně-jemně mletá - pro pákové kávovary
Váha: 1000g
Skladem (1000 ks) 323 Kč
   
Káva Robusta India Monsooned AA Kód produktu 358/504 Mletí: Středně mletá káva - pro většinu automatických kávovarů a překapávačů, pro moka konvičku
Váha: 500g
Skladem (1000 ks) 193 Kč
   
Káva Robusta India Monsooned AA Kód produktu 358/510 Mletí: Středně mletá káva - pro většinu automatických kávovarů a překapávačů, pro moka konvičku
Váha: 1000g
Skladem (1000 ks) 323 Kč
   
Káva Robusta India Monsooned AA Kód produktu 358/505 Mletí: Středně-hrubě mletá káva – pro dripper, chemex, aeropress či vacuum pot
Váha: 500g
Skladem (1000 ks) 193 Kč
   
Káva Robusta India Monsooned AA Kód produktu 358/511 Mletí: Středně-hrubě mletá káva – pro dripper, chemex, aeropress či vacuum pot
Váha: 1000g
Skladem (1000 ks) 323 Kč
   
Káva Robusta India Monsooned AA Kód produktu 358/506 Mletí: Hrubě mletá káva - pro french press, cupping, cold brew apod.
Váha: 500g
Skladem (1000 ks) 193 Kč
   
Káva Robusta India Monsooned AA Kód produktu 358/512 Mletí: Hrubě mletá káva - pro french press, cupping, cold brew apod.
Váha: 1000g
Skladem (1000 ks) 323 Kč
   
 

Nově Vám přinášíme indickou robustu, která prošla procesem "monzunování" a díky tomu je (na robustu) velmi jemné chuti. Potlačena je zde acidita i hořkost a káva je krásně vyvážená.

Ojedinělá a nevšední je závěrečná fáze při zpracování zrn, která u žádné jiné kávy neprobíhá. Ve chvíli, kdy jsou zrnka již zbavena dužiny, očištěna a mohla by být balena do pytlů a exportována, přichází na řadu “monzunování”. To probíhá uskladněním kávy v otevřených skladech, kde vane mořský vánek a hlavně proudí vlhký “monzunový vzduch”. Pytle se zrny leží ve skladu přibližně 3-4 měsíce, během kterých je na ně pečlivě dohlíženo a jsou pravidelně kontrolovány a přehazovány kvůli regulaci vlhkosti. Po uplynutí této doby se zrna z pytlů opět vysypou, jsou opět kontrolována, nechají se vyschnout od přebytečné vlhkosti, vyleští se a až nyní jsou balena pro vývoz.

Jak tento zvláštní postup vznikl a proč se káva vystavuje na vlhký vzduch? Dříve, když byla káva do Evropy dopravována na starých dřevěných lodích, ve kterých cesta trvala několik měsíců, byla zrna vystavena podobným podmínkám. Během cesty se barva zrn změnila ze světle zelené na žlutou, ale největší změna proběhla v chuti kávy - téměř zmizela kyselost a to bylo u evropských konzumentů velmi kladně hodnoceno.

Jak se postupem času zkracovala doba dopravy a zdokonalilo balení zrn, tak se monzunová káva stávala méně a méně dostupnou - přestože pro své vlastnosi byla stále velmi žádaná. Pro uspokojení poptávky po monzunové kávě bylo zapotřebí nějak napodobit podmínky, kterým byla vystavena při dlouhých plavbách… Pobřeží Malabar, které neustále podléhá působení monzunových větrů, se tedy zdálo jako ideální místo pro výstavbu otevřených skladů a následné “monzunování” kávy, která je dovážena z vyšších pěstitelských oblastí.

V šálku je spíše jemnějšího charakteru. Na espressu vytvoří krásnou, hustou cremu ze které se line kakaovo - oříškové aroma. Vyniká jemnou vyváženou chutí s oříškovým či mandlovým nádechem a příjemnou mírnou dochutí.

Podobné produkty

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Cookies, znáte? Taková ta otravná věc, kvůli který musí vyskočit tenhle text. Funguje to tak, že pokud u nás na stránce zůstanete, souhlasíte s tím, že je používáme. Kdyby vás cokoli ohledně cookies zajímalo, napište mi na ema@apecafe.cz, ráda vám řeknu víc. Dále vyjadřujete souhlas s našimi obchodními podmínkami a podmínkami ochrany osobních údajů a dat.