Káva měsíce LEDEN 2024

Ponořte se do chutí naší kávy měsíce... 100% arabika Keňa AA je káva s charakterem

Představujeme vám Keňu AA z regionu Kirinyaga v Mount Kenya, části Nyeri. Tato část je známá díky své kombinaci úrodné půdy, sezónních srážek a vysoké nadmořské výšky (1.500 – 1.800 m n.m.), která poskytuje ideální klima pro pěstování kávy. Kvůli nižším teplotám, zejména v noci, se kávy z Nyeri vyvíjejí a zrají pomaleji. A právě díky tomu vytváří hutnější a tvrdší zrna plná bohatých chutí.

Šálek se vyznačuje svým příjemným kulatým tělem a vyšší ovocnou aciditou.

Geografie a Klima Keni pro Kávové Zrno

Keňa

Káva z Keni má jedinečnou chuť díky ideálním podmínkám pro pěstování kávovníků. Vysoké nadmořské výšky, hojné sluneční světlo a optimální teploty vytvářejí ideální prostředí pro rozvoj kávových zrn.

ArabiKa z Keni: Záruka Kvality

Většina kávy z Keni je arabika, odrůda známá pro svou jemnost a výrazné aroma. Pěstitelé kladou důraz na kvalitu, což se odráží v unikátní chuti a vůni kávy. Vyvážená kombinace kyselosti a plné chuti činí kávu z Keni oblíbenou mezi kávovými znalci.

Označení AA značí největší a nejlepší zrna. Tyto kávy mají většinou intenzivnější chuť a výrazné ovocné tóny.

Ovocné Tóny a Aromatické Nuance

Jednou z charakteristik kávy z Keni jsou výrazné ovocné tóny. Zrna získávají charakteristické aroma a chuť od plodů třešně kávovníku. Při každém doušku můžete zažít melodii citrusů, bobulí nebo dokonce ostružin.

ZÁVĚREM...

Káva z Keni není jen nápoj, ale cesta do světa bohatých chutí a vůní. Při vychutnávání tohoto lahodného nápoje podporujete nejen své chuťové buňky, ale také malé farmáře v srdci východní Afriky.

 Keňa_2

OCHUTNAT TUTO KÁVU MŮŽETE ZDE