Popis
Země původu: Nikaragua
Region: Variace regionů
Nadmořská výška: 1.070 - 1.200 m n.m.
Zpracování: Prané/mokré
Odrůda: Variace odrůd
Producent: Variace farmářů z Nikaragui
Stupeň pražení: Full city +
Nikaragua má skvělé podmínky pro pěstování kávy, což se samozřejmě odráží v kvalitě a chuťových vlastnostech, proto jsou tyto kávy pravidelně vysoce umisťovány v renomovaných mezinárodních soutěžích káv z celého světa. Většina kávy pěstované v Nikaragui je navíc pěstována ve stínu pomocí postupů ekologického zemědělství. Proslavila se jako výrobce vysoce kvalitních Fairtrade a BIO káv.
Káva byla do Nikaraguy dovezena koncem 18. století misionáři a kolonisty. Koncem 19. století se káva stala hlavním vývozním artiklem země. Přestože dlouhá historie politických nepokojů, občanské války a nedávných přírodních katastrof byla výzvou pro zemi, Nikaragua nadále produkuje kávu jako hlavní plodinu pro obchod. Nejpozoruhodnější oblasti pro produkci kávy jsou Jinotega, Matagalpa a Nueva Segovia, ale také méně známé Estelí a Madriz.
Označení HG a SHG označují nadmořskou výšku jako High Grown a Strictly High Grown. Káva SHG je obecně ceněna jako zrnko vyšší kvality, kvůli pomalému zrání zrna ve vyšších a chladnějších oblastech. Navíc EP znamená European Preparation, standard přijatelných zelených defektů uznávaný průmyslem.
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.