Popis
Země původu: Indonésie
Region: Pohoří Gayo, Sumatra
Nadmořská výška: 1.200m n.m.
Zpracování: Poloprané
Odrůda: Ateng, Tim - Tim
Producent: Variace farmářů z regionu
Stupeň pražení: Full city +
Indonésie je souostroví s více než 17 000 ostrovy, Sumatra je druhým největším z nich.
Ostrovy vznikly vulkanickou činností a díky tomu je jejich půda bohatá na minerály
– opevněná sopečným popelem a rozmanitým rostlinným životem –
přispěla k tomu, že se indonéská káva stala jednou z nejznámějších a nejslavnějších po celém světě.
Kávovníky byly původně do Indonésie přivezeny na počátku 19. století holandskými kolonizátory, kteří se snažili rozbít arabský monopol na pěstování kávy.
Brzy poté káva z Indonésie ovládla světový trh. Do konce tohoto století však choroby úrodu úplně zničily.
Kávovníky byly úspěšně znovu vysazeny a rychle získaly velký podíl na světovém trhu, dokud nebyly plantáže znovu zpustošeny během druhé světové válk
Tato speciální káva pochází z pohoří Gayo ve středním Acehu, poblíž jezera Laut Tawar, které je obklopeno tisíci hektarů vegetace, převážně kávy a borovic.
Oblast je součástí pohoří Bukit Barisan, které se táhne napříč ostrovem Sumatra. Malé holdingové kávové plantáže v Lues o celkové rozloze 94 500 hektarů.
Téměř 80 procent pěstitelů kávy ve středním Acehu udržuje organické plantáže.
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.